Зорница Карчева

Зорница 1Зорница Карчева е ученичка в НУФИ „Широка лъка“ и хореограф на НЧ „Нов живот-1900“. Родена в град Монтана, от малка харесва и обича народните танци. Танцува в ТА „Северняци“ от 4-годишна възраст. Осъществява мечтата си, като в с.Владимирово, обл.Монтана започва да обучава децата на български танци и сформира танцова формация. Всяка година на всеки празник формацията има концертни изяви на сцената на местното читалище. Следващ етап – в резултат на упоритата работа е изявата на сформираната от нея ДТФ „Хорце“ по регионални прегледи и фестивали.

През 2010 година е приета в НУФИ „Широка лъка“, специалност „Български танци” и доразвива своите умения, като изучава и втора специалност: народен инструмент – тамбура. Участва активно в живота на училището. Танцува в представителния танцов състав и свири в учебния оркестър на училището. Печели награда от конкурса за есе по музикално-танцов филм „Това е България“ на сдружение „Майка България“ и НФА „Българе“. През март тази година камерна танцова група с нейно участие спечели наградата „Златна лира” от конкурса „Орфеево изворче“ в Стара Загора. Амбицията й е да завърши с отличие и да продължи своето образование в АМТИИ Пловдив. И до днес тя продължава активвно да поддържа танцовата дейност в НЧ „Нов живот – 1900“, с.Владимирово.

Posted in Фолклор.

One Comment

  1. ЗОРИ Е НЕВЕРОЯТНА! ИМАХ УДОВОЛСТВИЕТО ДА БЪДА НЕЙНАТА ПЪРВА УЧИТЕЛКА В УЧИЛИЩЕ.ТЯ Е ОТ УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО ОСТАВЯТ ЯРКА СЛЕДА ПО ПЪТЯ ПО КОЙТО МИНАВАТ.ГОРДЕЯ СЕ С НЕЯ И МНОГО,МНОГО Я ОБИЧАМ! СЛЕДЯ С ИНТЕРЕС НЕЙНИТЕ ИЗЯВИ И ТАЙНИЧКО ЗАВИЖДАМ НА КОЛЕГИТЕ, КОИТО Я ОБУЧАВАТ.ВСИЧКО, КОЕТО ПРАВИ, ГО ПРАВИ С ЛЮБОВ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ.ТЯ Е УЧЕНИК-МЕЧТА!ВЯРВАМ, ЧЕ ЩЕ ПОСТИГНЕ МЕЧТИТЕ СИ,ЗАЩОТО Е АМБИЦИОЗНА,ОТГОВОРНА И ВСЕОТДАЙНА!
    МИЛА ЗОРИ,ПОБЕЖДАВАЙ! ТИ УМЕЕШ ТОВА НАЙ-ДОБРЕ! ОБИЧАМ ТЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *