И отнова с Рецептите на баба ми

Отнова с Рецептите на баба ми

За да придаде облик на всичко онова, което наричаме български дух, Фондация „Пазител на традицията – Пазителите” подкрепя традициите в областта на занаятите, кулинарията, фолклора и изкуството, с цел успешно да пренесе в настоящето ни миналото, за да го продължи в бъдещето.
Целта на Националния конкурс за детска рисунка и литературна творба на кулинарна тематика „Рецептите на баба” е да стимулира интереса на децата към претворяване на кулинарните традиции на България. Инициативата стартира през 2009 г. и придоби популярност в цялата страна, получи вниманието, както на държавните институции, така и на широката общественост в страната.
Тазгодишното издание на конкурса стартира на 18 януари 2021 г. Събирането на творбите следва да приключи на 31 март т.г., а самото награждаване на победителите се планира за 16 април 2021 г.
Рисувайки на позната тема – ежедневния домашен бит, празничната обредност и свързаните с нея семейни ритуали, предавани от стари на млади, децата опознават народопсихологията на българина. Събужда се интереса им към начините на приготвяне на здравословна храна. Не друго, а личният пример е най-доброто възпитание на качества и умения. В това сме убедени ние като организатори на Националния конкурс за рисунка и литературна творба на кулинарна тематика „Рецептите на баба“ и с него целим утвърждаване на приемствеността в семейните традиции.

https://www.facebook.com/receptitenabababg

Posted in Блог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *