Костадин Цанков

Костадин Христов Цанков, ученик от ХІ е клас, професия Ресторантьор, специалност “Кетъринг” в Професионална гимназия “Ген. Владимир Заимов” гр. Сопот…

Костадин Христов Цанков, ученик от ХІ е клас, професия Ресторантьор, специалност “Кетъринг” в Професионална гимназия “Ген. Владимир Заимов” гр. Сопот.
От Карлово съм – градът на Левски, на братя Евлогий и Христо Георгиеви, на Христо Проданов.
Обичам своя град, своите родители и приятели. Обичам планината, обичам спорта. Но от всичко най-много обичам да готвя, да навлизам в тайните на кулинарното изкуство, да експериментирам. За мен това е магия.
От малък се учех от моята баба Мария и от майка ми Величка как се приготвят ястия от моя роден край, как се поднасят и по какъв повод. Харесвам българската национална кухня, съхранила традициите през вековете, запазила своята самобитност и неповторимост.
За това реших да продължа своето образование в ПГ “Ген. Владимир Заимов” по професия Ресторантьор. Това е едно необикновено училище, което ми предоставя възможност да доразвия своите умения и да обогатя своите знания. Благодарен съм на своите преподаватели, на Директора на Гимназията, които със своя професионализъм и с много търпение ме обучават и ми помагат да осъществя своята детска мечта – да усвоя тайните на кулинарното изкуство.
В часовете по производствена практика посещавам механа Водопад в Карлово, където в реални условия прилагам своите умения и знания при приготвянето на различни ястия.
Другата моя страст е спортът. Състезател съм в училищния отбор по волейбол. През 2011г. завоювахме ІІ място на републиканското първенство за младежи.
Обичам своето училище, то ми дава много и ми помага да доставям удоволствие и радост на хората.

Posted in Пазител на Традициите 2012 and tagged , , , , .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.