„Пазител на традициите – Пазителите“ 2022

Всеки българин е Пазител на традициите!

Скъпи приятели,

Имаме удоволствието да обявим номинациите за 2022 година на Националната инициатива “Пазител на традициите”, организирана за поредна година от Фондация .  Нашата инициатива отдава дължимото на хора, оставили трайни следи в българската култура и работещи за опазването на националните традиции. „Пазител на традициите“ не е просто титла, а благодарност за хората, които съхраняват и подхранват пламъка на българския дух. От стартирането на инициативата всяка година се отличават постижения с приза “Пазител на традициите” в общо 7 категории – за фолклор, занаяти, изобразително изкуство, кулинария, организация, личност и селище-пазител на традициите.  Графикът за протичане на Пазител 2022 е следният:

Старт 14ти юни 2022 г. ФБ https://www.facebook.com/ Албум с номинации за 2022

Финал на гласуването във ФБ – 19 август 2022

Журиране Пазители на традициите  – от 27 август 2022 до 10 септември 2022

19 септември 2022  г. – обявяване на резултатите

Всеки ще може да гласува в страницата ни тук във Фейсбук за своя фаворит в съответната категория

https://www.facebook.com/ Албум с номинации за 2022

https://www.facebook.com/Guardianoftraditions
Гласуването ще се реализира като се отвори снимката на номинирания кандидат за носител на приза в съответната категория и се натисне бутона за харесване. В коя категория са номинирани, както и с биографията, заслугите и постиженията за номинираните, може да се запознаете в описанията към техните снимки. Всеки може да гласува за повече от един кандидат, но само веднъж. Така в края на кампанията, ще бъдат преброени гласовете-харесвания и според тях ще се определят носителите на наградата на публиката, а специална комисия, съставена от носители на приза „Пазител на традициите“ през предходните години, ще отличи тазгодишните победители. Колкото повече споделяния и харесвания получат снимките на номинираните кандидати, толкова по-добре ще постигнем и нашата цел – популяризиране дейността на изявени творци, личности, организации и населени места.
Всички номинирани заслужават нашето признание.  Традицията е жива, когато се предава от човек на човек, така че бъдете активни, публикувайте и споделяйте. Така заедно ще популяризираме ролята на изявените творци, които с труда си опазват българската национална идентичност.
Всеки българин е Пазител на традициите! Изпращайте номинации още от сега за следващата година! Предложенията се приемат целогодишно на e-mail: pazitelite11@gmail.com

Posted in Блог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *