“Пазител на традициите” 2023

Скъпи приятели,

подготовка сме за 2023 година на Националната инициатива “Пазител на традициите”, организирана за поредна година от Фондация.  Нашата инициатива отдава дължимото на хора, оставили трайни следи в българската култура и работещи за опазването на националните традиции. „Пазител на традициите“ не е просто титла, а благодарност за хората, които съхраняват и подхранват пламъка на българския дух. От стартирането на инициативата през 2010г. всяка година се отличават постижения с приза “Пазител на традициите” в общо 7 категории – за фолклор, занаяти, изобразително изкуство, кулинария, организация, личност и селище-пазител на традициите.  Графикът за протичане на Пазител 2023 е следният:

Старт 24ти Май 2023 г. ФБ

Финал на гласуването във ФБ – 10 август 2023

Журиране Пазители на традициите  – от 19 август 2023 до 10 септември 2023

19 септември 2023  г. – обявяване на резултатите

Всеки ще може да гласува в страницата ни тук във Фейсбук за своя фаворит в съответната категория

https://www.facebook.com/Guardianoftraditions
Гласуването ще се реализира като се отвори снимката на номинирания кандидат за носител на приза в съответната категория и се натисне бутона за харесване. В коя категория са номинирани, както и с биографията, заслугите и постиженията за номинираните, може да се запознаете в описанията към техните снимки. Всеки може да гласува за повече от един кандидат, но само веднъж. Така в края на кампанията, ще бъдат преброени гласовете-харесвания и според тях ще се определят носителите на наградата на публиката, а специална комисия, съставена от носители на приза „Пазител на традициите“ през предходните години, ще отличи тазгодишните победители. Колкото повече споделяния и харесвания получат снимките на номинираните кандидати, толкова по-добре ще постигнем и нашата цел – популяризиране дейността на изявени творци, личности, организации и населени места.
Всички номинирани заслужават нашето признание.  Традицията е жива, когато се предава от човек на човек, така че бъдете активни, публикувайте и споделяйте. Така заедно ще популяризираме ролята на изявените творци, които с труда си опазват българската национална идентичност.
Всеки българин е Пазител на традициите! Изпращайте номинации още от сега за следващата година! Предложенията се приемат целогодишно на e-mail: pazitelite11@gmail.com

Posted in Блог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *