Виктория Андонова

Виктория Андонова от гр.Трявна. Работя като резбар през последните 12 години. Ученичка съм на Уста-Дарин Божков,известен майстор-резбар и художник от гр.Трявна …

Виктория Андонова от гр.Трявна. Работя като резбар през последните 12 години. Ученичка съм на Уста-Дарин Божков, известен майстор-резбар и художник от гр.Трявна,в чието ателие се учих на занаят, около 3 години. Започнах като чирак на 19 г.след което ме повишиха в калфа, а през 2009 г. защитих майсторско свидетелство. Работата ми може да бъде видяна в иконостаса на храма „Св.Климент Охридски“ в кв. Люлин, София в иконостаса на храм „Св.Николай Мирликийски Чудотворец“ в кв.Сарафово, Бургас в резбованите мебели ,библиотеки,стенни часовници от масивна дървесина,люлеещи се столове,изработени съвместно с фирма «Мелиста ЕООД».
От 2007 г.насам работя самостоятелно,основно по частни поръчки,като междувременно пътувам по изложения и занаятчийски фестивали.С участията си целя, да популяризирам занаята-дърворезба пред по-голям кръг от хора.

Posted in Пазител на Традициите 2012 and tagged , , , , .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *