Симеон Илчов

Симеон Илчов
Роден съм в град София през 1988г. Първите ми стъпки към изкуството бяха в танцовата ми кариера. За осем години в спортните тнаци, успях да се изкача до най-високто стъпало в България …

Симеон Илчов
Роден съм в град София през 1988г. Първите ми стъпки към изкуството бяха в танцовата ми кариера. За осем години в спортните тнаци, успях да се изкача до най-високто стъпало в България, което ми даде възможност да се изявя и на световната сцена. С многобройни победи по цяла Европа достигнах до двадесето място на световното първенство в Испаня през 2005г.Там приключих спортната си кариера за да се отдам на Художественото си образование.
Завършвам училището за приложни изкуства в София със специялност „Дърворезба”. Тамошната подготовка и уменията предадени от моя дядо, който е много добър дърводелец спомогнаха да завърша успешно и Художествената академия в София със специялност „Дърворезба”. Така зародена в мен любовта към дървото, съм отдаден на изследване, проучване и развитие на художествената обработка на дървото.
Участвал съм на пленери в Банско, Пазарджик, Созопол, Бързия и много съвместни изложби с мои колеги в София и Трявна. Повреме на престоя ми в академията за изиящни изкуства в Антверпен-Белгия, се докоснах, както до световните класици, така и до млади автори. Това ми помогна да открия своя стил и потенцял в изкуството.

Posted in Пазител на Традициите 2012 and tagged , , , , .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *