Петър /Ути/ Бъчваров

Ути БъчваровПетър Бъчваров, по известен като Ути Бъчваров, e роден на 1 март 1970 г. в София. Зодия Риби. Майка му, Галя Бъчварова е директор на Телевизионният театър от момента на неговото създаване през 1960 г. до 1990 г., така че Ути е израснал изцяло в артистични среди. Неговият дядо Стоян Бъчваров е един от най- големите български актъори. Театърът във Варна носи неговото име. През 1990 г. Ути Бъчваров е приет в Националната академия за театър и изкуство „Кръстьо Сарафов“, където завършва „Театрална критика“ и „Кинорежисура“. Докато е студент той написва 150 статии за кино и театър, отпечатани в най-елитните български специализирани печатни издания, както и в масовите вестници, снима филми, участва в телевизионни предавания. В продължение на 6 г. е водещ на предаване за лов и риболов по Българско национално радио. Ловът е негова голяма страст и повод да обиколя света надлъж и шир.

През 1996 г. започва първото по рода си кулинарно предаване в телевизионния ефир на България, наречено „Вкусно”. Ути съчетава чувството си за хумор с усета си към приготвянето на вкусна храна, което го прави един от любимите тв-готвачи.

Вече цели 15 години той е водещ на едно от най-успешните предавания на Българската Национална Телевизия – „Бързо, лесно, вкусно”, което това лято стартира и специалната рубрика „Вкусна ваканция”, в която учи децата как да си приготвят сами лесни и здравословни храни.

Posted in Готварство и кулинария.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *