Екатерина Трънчева

207184_475214862549191_1984168640_nЕкатерина Трънчева е на 17 години, от град Сливен, родена е в Тополовград. Учила е в IV ОУ „ Д.Петров‘‘ в град Сливен, след което продължава обучението си в Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „ Акад. Неделчно Неделчев‘‘, професия”Ресторантьор”; специалност ”Кетъринг”. „Мисля, че това е подходящата гимназия за мен, защото готварството е изкуство което се развива”, казва тя.

През първата учебна година участвав литературен конкурс: „Традиция и съвремие“, за което получава грамота. През месец януари 2012 г. бе част от отбора на младите готвачи от Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Академик Неделчо Неделчев”, участвали  в проекта „Жива кулинарна традиция“ на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7.

В началото на 2013г е избрана за участие в кетърингово обслужване, провело се в XI-то СОУ „ Константин Константинов‘‘. След това се включва в проекта „Ученически практики‘‘, който завършва успешно в град Сливен, Ресторант „Монти“ – професия сервитьор. Същата година участва в училищен кръг на състезанието за „Най-добър млад готвач“ и печели първо място, с което се класира за регионалния кръг в град Бургас. Достига 10-то място.

По-късно е избрана да участва в проекта „Емигранти в кухнята“, организиран от „Младежки дом-Сливен“. Той включва пътуване до Турция за 1 седмица с общо 25 човека от България, Турция и Гърция. Няколко седмици по-късно участва в отварянето на ресторанта на училището, където е помощник-готвач на Национален  отбор от готвачи на шеф-готвач Иван Манчев.

Posted in Готварство и кулинария.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *