Национално дружество „Традиция”

601512_538283902883396_1269372659_nНационално дружество “Традиция“ е доброволна, непартийна патриотична организация, имаща за цел да популяризира и съхранява родолюбивите традиции за воински символи и ритуали, националните ценности, оръжието като родова памет, организира и участва във възстановки и събития и битки от българската история. На 22 октомври 2013 г. се навършват 22 години от създаването на дружеството.

Официалната клубна униформа на сдружението пресъздава униформата на Българското опълчение по време на Руско-турската освободителна война 1877-78 година. Сдружението упражнява обществен контрол по поддържането в достоен вид на войнишките паметници и тези на военни дейци, национал революционери и исторически личности.

Национално дружество „Традиция“ в последните години се явява организатор на значими масови исторически възстановки и инсценировки, свързани с: Априлското въстание 1876 год.; „Защита на Маньово бърдо“ (Панагюрище); „Слизане на Ботевата чета на Козлодуйския бряг“ и др.; Руско-турската освободителна война 1877-78 год.; „Защитата на Орлово гнездо“ (Шипка); „Боят за Самарското знаме“ (Стара Загора); „Капитулацията на Осман паша“ (Плевен); „Посрещането на ген. Гурко в старата българска столица“ (Велико Търново) и др. /БГНЕС /

Членове на патриотичното дружество ,,Традиция“ с автентичните български униформи, оръжия и символи участват в парад и поднасяне на венци пред паметника на Незнайния войн в София.

 

http://www.youtube.com/watch?v=5MUok2cqejU

http://www.youtube.com/watch?v=H-WxH3Yw_3I

http://www.youtube.com/watch?v=hO5Z6d_YZzc

Posted in Организация.

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *