А.Р.И.З.-7 представя „Пазител на традициите“ на НАСЛУКА – ЛОВ, РИБОЛОВ, СПОРТ в Интер Експо Център

По време на специализираната изложба НАСЛУКА – ЛОВ, РИБОЛОВ,СПОРТ, която ще се проведе от 26 до 29 септември 2013 г. в Интер Експо Център – София, участниците от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – 7 (А.Р.И.З. – 7) ще представят инициативата „Пазител на традициите“. „Пазител на традициите“ е отличие, давано на хора и организации, работещи в областта на традиционните занаяти, фолклор, изобразително изкуство. Призовете, които са 11 на брой, са разделени в 7 категории: „Занаяти”, „Изобразително изкуство”, „Фолклор”, „Кулинария”, „Личност на годината”, „Организация на годината” и „Селище пазител на традициите”. Сред номинираните тази година са българи, които работят активно за запазването духа на българските традиции, сред тях Янка Рупкина, Иван Дяков, ръководителят на ансамбъл „Българе” Христо Димитров, както и на един от най-прочутите нестинари – Михаил Георгиев, който направи преди години спектакъла „Огния”. Наградите „Пазител на традициите” ще бъдат връчени за четвърта поредна година на 14 ноември, като финал на тазгодишната кампания в подкрепа на българските традиции.

А.Р.И.З. – 7 ще представи още кулинарния фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град“, посветен на издирване, събиране и съхраняване на регионални и уникални български рецепти. От 2008 г. фестивалът се провежда в различни български градове, на открито и без такси за участие. Неделима част от него е богатата фолклорна програма на читалищни и самодейни колективи, танцови ансамбли и различни други състави, които представят предимно обреди, танци и обичаи, свързани с храната в съответния регион на страната.

За да научите повече за разнообразните инициативи на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – 7, заповядайте на НАСЛУКА – ЛОВ, РИБОЛОВ, СПОРТ от 26 до 29 септември, в Интер Експо Център – София.

Posted in Блог, Пазител на Традициите, Пазител на Традициите 2013.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *