За „Пазител на традициите“ 2014 гласуваме до 2 ноември

Началото на националната инициатива „Пазител на традициите“ поставихме заедно през 2009 година с огромното желание да направим публично достояние усилията и труда на хората, които са посветили живота си на традиционното занаятчийство, на българската кулинария и изкуство, защото те го заслужават. Оттогава всяка година градим и надграждаме концепцията, развиваме я и се стремим да привличаме все повече хора и заедно да окуражим творците в стремежа им да съхранят изконните ценности, бит и обичаи на България, претворявайки ги в изкуство.

DSC_4097По повод юбилейното пето издание на „Пазител на традициите“ екипът на Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – 7  (А.Р.И.З – 7) за 2014 номинира  всички номинирани от предходни години, които не са спечелили по една или друга причина. Това е нашият начин да им благодарим за положените усилия и да им засвидетелстваме уважение. Вярваме, че всеки заслужава да получи отличието, защото всеки един има неповторим почерк и уникален принос за опазването на завещаното от дедите и предаването му на идните поколения.

По време на официалната церемония по връчването на наградите „Пазител на традициите“, А.Р.И.З.-7 отличава с грамоти и награди номинираните в седемте категории на конкурса  –  Занаяти, Изобразително изкуство, Фолклор, Кулинария, Личност, Oрганизация и Селище – Пазител на традициите.

Инициативата, както знаете, протича в няколко етапа. Още на 13 юни 2014 г. приключи първият етап. Тогава Вие подавахте предложенията си за номинации за „Пазител на традициите” 2014. Вторият етап е онлайн гласуването, което става тук, където всеки може да даде гласа си за своя фаворит. Категориите Занаяти, Изобразително изкуство,  Фолклор и Кулинария са разделени в две възрастови групи – Големи и Млади.

Тази година вторият етап от „Пазител на традициите“ – онлайн гласуването –  трябваше да приключи на 20 октомври, но поради много близките резултати на номинираните и огромния интерес от страна на хората, екипът на А.Р.И.З – 7 единодушно реши да удължи крайният срок с две седмици. Така, онлайн гласуването за „Пазител на традициите“ 2014 ще бъде отворено до 2 ноември 2014. До тогава всеки желаещ може да даде гласа си.

След приключване на вота онлайн на 2 ноември, жури ще разгледа обстойно всяка една от кандидатурите и ще вземе окончателно решение кои да бъдат отличените със званието „Пазител на традициите“ 2014.

Официалната церемония по връчването на наградите ще се проведе на 14 ноември 2014 г., в аула „Максима“ на УАСГ, където сме подготвили пищна фолклорна и културна програма. Входът е свободен и всички са поканени. 

Posted in Блог, Пазител на Традициите, Пазител на Традициите 2014.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *