Формация за автентичен фолклор “КУКЛИЦИ”

Формация за автентичен фолклор “КУКЛИЦИ” е алтернативна форма за развитие на деца с изявен интерес към българската народна песен, която съществува към …

Формация за автентичен фолклор “КУКЛИЦИ” е алтернативна форма за развитие на деца с изявен интерес към българската народна песен, която съществува към Общински Детски Комплекс –Пловдив и дава възможност на децата , чрез народната песен да се изявят като изпълнители, артисти и майстори на певческото изкуство.
Ръководители: Художествен ръководител на Формация за автентичен фолклор “Куклици” към ОДК Пловдив е народната певица и вокален педагог Виолета Щерева Корепетитор и автор на аранжиментите на репертоара на ФАФ “Куклици” е Димитър Донев – преподавател и изпълнител на тамбура Интереса към народната ни песен днес в певчески фолклорни формации , подобни на нашата събира деца с изявен интерес към песенния ни фолклор . Защото както преди , така и сега тя – песента е необходимост , потребност , средство с което човек пеейки изразява чувства , емоции , но и демонстрира майсторско владеене на гласа и орнаментиката, дала ни уникалност в световнен вокално – изпълнителски мащаб.
Вярвамe , че работата ни като педагози в тази област не е безцелна. Тя носи дълбоко своя смисъл , а именно да направляваме музикалните и изпълнителски заложби на децата , като им дадем знания и възможности да получат този важен и необходим урок по родолюбие , чрез уникалната ни народна музика.

Posted in Пазител на Традициите 2012 and tagged , , , , .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *