Фондация „Тангра ТанНакРа“

Фондация „Тангра ТанНакРа“
ТАНГРА – Името на фондацията е популярно звучене на името на бога на древните българи, което според научни изследвания означава философското триединство от понятията Тан (вселена), Нак (човек) и Ра (бог)…

Фондация „Тангра ТанНакРа“
ТАНГРА – Името на фондацията е популярно звучене на името на бога на древните българи, което според научни изследвания означава философското триединство от понятията Тан (вселена), Нак (човек) и Ра (бог). Чрез него те изразяват едно отнай-ранните схващания за единството и хармонията на света. Писмени сведения за това датират от хилядолетието пр. Хр.
ТАНГРА е едно от най-древните религиозни и културни понятия в историята на човечеството. Прародината на древните българи са долините на Памир и Таримската котловина между Тян Шан (небесната планина) и северните склонове на Тибет, откъдето започва разселването им по света. Фердинанд фон Рихтхофен (1833-1905) смята Таримската котловина за огнище на първата човешка култура. В района на Памир българите създават още през древността две прочути държави БАЛГАР и БАЛХАРА. Оттам се разнася светлината на българската държавност нашироко по света, доказателство за което са създадените на територията на Европа още три български държави – КУБРАТОВА, ВОЛЖКА и АСПАРУХОВА БЪЛГАРИЯ.
Знакът на фондацията е т. нар. „космическа костенур – ка“ – графично изображение на философските представи на древните българи за устройството и движението на Вселената.

Posted in Блог, Пазител на Традициите 2012 and tagged , , , , .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *