„Пазител на традициите” спечели награда в най-престижния конкурс за ПР проекти – PR Приз 2013

3Кампанията „Пазител на традициите” спечели награда в тринадесетото издание на най-престижния конкурс за ПР проекти – PR Приз 2013 (www.prpriz.info). Проектът на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 (А.Р.И.З.-7), насочен към съхраняването и популяризирането на българските традиции, получи признанието на международното жури и бе наградена в категорията „Социално отговорен проект в нестопанския сектор”. Кампанията на А.Р.И.З.-7 спечели приза в оспорвана битка със също толкова мащабни и социално отговорни проекти.

Призовете на конкурса, организиран от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) бяха връчени на стилна церемония. Общо 54 проекта на над 30 организации, сред които водещи PR агенции, големи компании и влиятелни неправителствени организации, се състезаваха в 13 категории: Корпоративна PR кампания, CSR проект – бизнес сектор          , CSR проект – нестопански сектор, PR проект в публичния сектор, Зелени комуникации и градска среда (нова категория), PR проект за вътрешни комуникации, PR проект за продукт или услуга, Специално събитие, PR проект на медиа, Кризисен PR, Онлайн кампания или проект, Имиджмейкинг, Политически PR.

В журито на PR Приз 2013 бяха български и чуждестранни професионалисти в областта на комуникациите, бизнеса и неправителствената сфера. Това са Роналд Минчеф, Президент на Edelman Бразилия; проф. Ричард Лавничак, Ръководител катедра Връзки с обществеността в Икономически университет – Познан; д-р Александър Христов, Председател на БДВО; Марина Ханджиева, Директор на Perceptica; Мария Шишкова, Председател на УС на БФБЛ; Стефан Серезлиев, Председател на БААК; Анна Кошничарова, PR & Citizenship мениджър на Майкрософт България и Веселина Кавръкова, Програмен ръководител във WWF.

Призът за „Пазител на традициите” е огромно признание от професионалната общност за екипа на кампанията, който вече четири години работи усилено в подкрепа на българските традиции чрез поредица от събития и инициативи, свързани с традиционните български ценности в областта на занаятите, фолклора, кулинарията и изобразителното изкуство. Признание за това, че всеки българин е пазител на традициите и е негова мисия да предаде на бъдещите поколения ценностите, които са ни съхранили през вековете и ни карат да бъдем горди с произхода си. Наградите „Пазител на традициите” ще бъдат връчени за четвърта поредна година на 11 ноември 2013 г., като ще бъдат предшествани от поредица събития.

[embedplusvideo height=“281″ width=“450″ standard=“http://www.youtube.com/v/ouTyWLoyrs4?fs=1″ vars=“ytid=ouTyWLoyrs4&width=450&height=281&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=“ id=“ep9466″ /]

 

1

Posted in Блог and tagged , .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *