Герои на нашето време

Вече 5 години националната инициатива „Пазител на традициите“ работи, за да постави под светлината на прожекторите българските майстори-занаятчии, хора на изкуството, народни изпълнители и въобще всички онези герои на нашето време, които с дейността си оставят трайни следи в развитието на българската култура и традиции. А да се занимаваш с изкуство и традиционни занаяти, да опазваш и предаваш в наши дни е истински героизъм.

DSC_5626„Пазител на традициите“ не е просто отличие. „Пазител на традициите“ подкрепя, насърчава творците, стимулира ги да продължават  да работят в различни области на изкуството, занаятите и традиционната българска кулинария, защото вярваме, че ако искаме просперитет трябва да се опрем на онези неща, които ни правят един народ, които ни отличават от останалата пъстра палитра в света. „Пазител на традициите“ е кауза и мисия, задача на всички нас.

По повод юбилейното издание тази година – 5-тата ни годишнина, решихме да Ви запознаем отблизо с номинираните в седемте категории на наградите –  Занаяти, Фолклор, Изобразително изкуство, Кулинария, Организация, Личност и Селище.

В дните до официалната церемония по връчването на наградите, която ще се състои на 14 ноември 2014, ще Ви представяме всеки творец поотделно в кратки интервюта. Всеки един еднакво заслужава да спечели и Вие ще изберете за кого да дадете своя глас, ако все още се колебаете.

Благодарим на всички Вас, които ни подкрепяте през последните 5 години и „добре дошли“ на онези от Вас, с които сега се запознаваме!

Очаквайте съвсем скоро и първото от поредицата интервюта, обещаваме да е интересно 🙂

Posted in Блог, Пазител на Традициите, Пазител на Традициите 2014, Пазителите за себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *