БНТ2 подкрепя „Пазител на традициите“ 2014

БНТ 2БНТ2 стана официален медиен партньор на инициативата „Пазител на традициите“ 2014, чийто финал е раздаването на статуетките този петък – 14 ноември.

В рамките на партньорството БНТ2 ще представи кампанията си „Купувам българското“, която стартира наскоро в подкрепа на млекопроизводители и млекопреработватели, които са заплашени от масови фалити заради въведеното ембарго от страна на Русия върху стоки от ЕС. Целта на кампанията е да накара българите да се запитат ,,Какво?‘‘ и ,,Защо?‘‘ купуват, купуват ли български млечни продукти или предпочитат по-евтините вносни варианти и защо?

Ние от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите -7 считаме, че насърчаването на родното производство, доказания произход на суровините и запазването на традиционните български рецепти, особено в браншове, където имаме вековни традиции са в интерес на всички ни и е в нашите ръце да насърчим производителите като предпочитаме техните стоки.БНТ

Освен това, България е известна по цял свят с уникалната бактерия „лактобацилус булгарикус“ и с производството на кисело мялко от векове. А каква по-прекрасна традиция, която сме запазили и предаваме от тази?

Целта и на „Пазител на традициите“ и на „Купувам българското“ е една – да избираме на първо място българското. Във всичките му форми и измерения.

 

Posted in Блог, Пазител на Традициите, Партньори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *