ТРАДИЦИЯ В ГРАДА

Фондация Пазител на традицията – Пазителите представя:

ТРАДИЦИЯ В ГРАДА 

В началото на 2014 година Асоциация за Развитие на Изкуствата и Занаятите-7 (А.Р.И.З. 7)  постави началото на кампанията “Традиция в града”, която има за цел да представи пред  широката публика автентични български облекла, обичаи и традиции от различните региони на  страната.  

Традиция в града си поставя и още една цел – да популяризира дейността на музеи, самодейни  състави, читалища или отделни личности, с чиято помощ прави фотосесиите. Към всеки албум  има и представяне на собственика, предоставил костюмите от фонда си. 

Над 30 000 снимки и видео клипове, които отразяват възстановки на бит и традиции,  организирани в 120 албума, могат да бъдат разгледани на страницата ни във фейсбук.  Очакваме вашата покана за интересни места, автентични носии и обичаи, които да се включат в  кампанията.

ТРАДИЦИЯ В ГРАДА 

От началото на инициативата „Традиция в града“ измина една година. 

За тези няколко месеца успяхме да посетим десетки места, срещнахме се с много хора и  видяхме прекрасни автентични носии. Над сто фото албума на страницата ни във Фейсбук  показват красотата и многообразито на националните одежди. 

https://www.facebook.com/tradiciavgrada 

С настъпването на пролетта ви каним да станете част от „Традиция в града“ и да покажем на  нашите приятели, съседи и съграждани, както и гостите на нашия град красотата на  националната носия. Всеки почивен ден ще излизаме с нашите носии в градинки, паркове и  обществени места.

 

Posted in Пазител на Традициите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *